GRUP D'ACCIÓ VALENCIANISTA

En defensa de l'identitat valenciana


14 de Decembre de 2018

Utilisem cookies propies. Si continues navegant, entenem que acceptes el seu us. Per a mes informacio Politica de cookies
Comunicats: PREMI LLEALTAT 2017 A N'ANTONI FONTELLES I FONTESTAD

Enviat per GAV el 28 de Maig de 2017
 
Comunicats GAVEl Grup d’Accio Valencianista otorga enguany el seu PREMI LLEALTAT a N’ANTONI FONTELLES I FONTESTAD, escritor, professor i periodiste, es un dels grans intelectuals del mon valencianiste.

Especialisat en l’area de llingüisitIca, ha publicat entre uns atres llibres, obres tan fonamentals per al coneiximent i l’estudi del valencià com la “Gramatica de la Llengua Valenciana”, la “Flexio Verbal en la Llengua Valenciana” o “Societat, Ciencia i Idioma Valencià”. En l'actualitat colabora en articuls d'opinio en la uep d'Accio Nacionalista Valenciana i està realisant estudis filologics en l'objectiu d'ampliar la normativa valenciana, en l’Institut d’Estudis Valencians. 


La seua llabor incansable i l’incalculable valor de les seues aportacions i publicacions sobre la Llengua Valenciana, seran agraides enguany entregant-li el mes prestigios guardo del valencianisme: EL PREMI LLEALTAT 2017.                                                                                          
 Biografia del premiat   Antoni Fontelles i Fontestad, valencià naixcut en la localitat de Massalfassar (l'Horta Nort) el 22 de giner de 1956.   És llicenciat en Teoria de la Comunicacio i Psicologia i Diplomat en Magisteri. És professor i periodiste dedicat a la normativisació de la llengua valenciana i a l'estudi dels condicionants que dificulten la difusió i aplicació de la mateixa i la normalisació de l'us social de la llengua.   Entre octubre de 1996 i juliol de 1999 fon Cap de programes de Canal 9- TVV.   Va ser Agregat de la Secció de Llengua i Lliteratura de la RACV durant 20 anys i és coautor de la "Gramàtica de la Llengua Valenciana" adoptada per esta entitat com a referent normatiu.   Fon Director dels Cursos de Llengua i Cultura de Lo Rat Penat. Fon també colaborador habitual en la prensa valenciana, escrivint normalment en el diari "Levante-EMV".   Participà en el, I Congres de Llengua Valenciana, celebrat en Elig en 1985, en la ponencia, "Evolucio de la, P, T ,K, llatines intervocaliques". Les intervencions en dit Congres foren publicades en un llibre en l'any 2003.   També va participar en el V Congres Internacional d'Estudis Occitans, celebrat en Toulouse en 1996, en la ponencia, "El conjunt occità-romanic: implicacions socials, politiques i culturals". Llibres   Portada del llibre "La flexió verbal en la llengua valenciana" (1984). Ed. Lo Rat Penat, d'Antoni Fontelles. "Gramàtica de la Llengua Valenciana" (1980, 1982, 1987 i 1997). Coautor. Ed. Del Senia al Segura. "Vocabulari Basic De La Llengua Valenciana" (1980). Coautor. Ed. Grup d'Acció Valencianista. "Pobles i gents" (1980). Coautor. Ed. Grup d'Accio Valencianista. "Ortografia de la llengua valenciana" "La flexio verbal en la llengua valenciana" (1984, 1993). Ed. Lo Rat Penat. "El valencianisme: una renovacio necessaria" (1986). Coautor. "Diccionari Valencià-Castellà de la RACV" (1992-1993). Coautor. Ed. Del Senia al Segura. "Els mijos de comunicacio: formadors, informadors i deformadors de la realitat" (1994). Ed. Lo Rat Penat. "Societat, Ciencia i Idioma Valencià" (1997). Ed. Lo Rat Penat. "El valencià, una llengua del sigle XXI". (2001) Coautor. Ed. L'Oronella. "Informe de Lo Rat Penat sobre la qüestio llingüistica per al Consell Valencià de Cultura". Coautor.   Premis   Premi Excelentisim Ajuntament de Valencia en els Jocs Florals de Lo Rat Penat de l'any 1995 pel seu llibre "Societat, Ciencia i Idioma Valencià".   Palma Dorada en l'any 2001 en l'ambit valencià, del Grup Cultural Ilicità Tonico Sansano.

  

 
Opcions


 Versio Imprimible Versio Imprimible


Selecciona Idioma de l'Interface:

English Spanish Valencian


Tots els logos i marques d'este lloc web son propietat dels seus respectius propietaris. Els comentaris son propietat de les persones que els fan, el resto © 2008 Grup d'Accio Valencianista.
PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Pagina Generada en: 0.16 Segons